Social 17 Martie 2008 01:53
Un singur incident a fost consemnat in cadrul festivitatilor de comemorare a revolutiei din 1848. Leszai Lehel, elev in clasa a X-a la Liceul Teoretic „Janos Apaczai“ din Cluj-Napoca, a fost batut cu pumnii si picioarele simbata dimineata, in plina strada, de Ziua Maghiarilor de pretutindeni
Sute de etnici maghiari au defilat cu steaguri ros-alb-verzi pe strazile Clujului. Manifestarea i-a deranjat pe cativa cetateni romani care au organizat o contra-manifestatie, la care au fluturat steaguri in rosu, galben si albastru. Un tanar maghiar, care a facut imprudenta sa se separe de grup si sa defileze singur prin oras cu steagul maghiar, a fost batut zdravan de autori ramasi necunoscuti. Scena s-a petrecut chiar in fata sectiei de Politie, dupa cum precizeaza Pro Tv.

Potrivit EVZ, Leszai Lehel a fost atacat de cinci tineri, pentru ca purta sub brat un steag al Ungariei, iar in piept o brasarda in culorile rosu, alb si verde. „Mergeam spre locul unde trebuia sa ne adunam cu colegii pentru a merge la manifestarile dedicate zilei de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni. Cand am ajuns in centru, in fata politiei, am avut un steag maghiar infasurat si prima data a venit o persoana si apoi alte cinci si m-au lovit cu picioare si cu pumni si mi-am pierdut cunostinta.
O batranica m-a ajutat sa merg pana la politist. M-am dus in sectia de politie si m-au intrebat ce s-a intamplat. Am zis ca vreau sa depun plangere si ca vreau sa vorbesc cu tata. Mi-au dat doua servetele sa ma sterg“, a povestit Leszai Lehel. Interesant este ca seful politiei Cluj- Napoca, comisarul Herdea Rus, a declarat ca elevul maghiar a refuzat sa depuna plangere. „A scris o declaratie in acest sens“, sustinea seful politiei clujene.

El si-a petrecut noaptea sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie, conform spuselor tatalui sau. Acesta a declarat ca fiul sau a fost atacat de cinci persoane. Tinarul Lehel s-a ales cu ochiul sting umflat si cu gura sparta, precum si cu multiple contuzii la cap si si-a petrecut intreaga zi facindu-si investigatii la clinica de oftalmologie si la sectii de radiologie.

Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj, impreuna cu Sectia Judeteana a SRI Cluj si Jandarmeria Romana au identificat simbata seara principalii suspecti in cazul agresiunii. Razvan Danci si Andrei Fesnic, in virsta de 17, respectiv 18 ani, din Cluj-Napoca, au fost retinuti pentru tilharie si lovire, dupa ce tatal tinarului Leszai Lehel a depus plingere penala, simbata seara, impotriva agresorilor, arata Cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.