Social 15 Martie 2008 01:22
Casele pentru sinistrati sunt goale, iar satenii locuiesc inca in gospodariile afectate de inundatiile din 2006. In aprilie se fac doi ani de cand apele au schimbat destinul satului doljean Rast.

Dupa ce s-au retras, puhoaiele au lasat in urma o lume intoarsa parca pe dos. La un kilometru de satul sinistrat, Rastul Nou e aproape pustiu: taranii au preferat mai degraba sa-si ridice tot felul de gherete in curtile pline de moloz decat sa se mute in casele construite de guvern sau de Gigi Becali.

„Nu ma mut, da’ nici nu o dau“

Campul pe care a fost ridicat Rastul Nou s-a transformat in ultimele luni intr-un depozit de gunoaie, iar vechiul sat este inca „ingropat“ sub muntii de moloz din curtile oamenilor. Cu toate acestea, satenii nu s-au lasat stramutati, dar asta nu i-a impiedicat insa sa-si improvizeze garduri multicolore pentru a-si delimita proprietatile din Rastul Nou.

„A zis domn’ primar ca vine cineva sa ia molozul asta, da’ n-a mai venit nimeni. Noi ce sa facem cu el? Avem casa de la Aneleu’ in deal, dar nu stam in ea. Pai, ce sa punem in ea? Ca e goala. Ne-a luat apa tot. Cand ‘om avea pat, masa, ne ducem“, spune o femeie la vreo 40 de ani, care se recomanda dupa numele barbatului, Popa Constantin.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.