Social 15 Martie 2008 01:20
Inspectorii Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor au scos ieri de la comercializare 4.000 de kilograme de produse alimentare de tip fast-food din magazine aflate in incinta scolilor sau in apropierea acestora
Ieri, de Ziua Internationala a Consumatorilor, inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au oprit de la comercializare nu mai putin de 4.000 de kilograme de produse alimentare din magazine de tip fast-food aflate in incinta scolilor sau in apropierea acestora. La peste 400 de unitati unde copiii mananca zilnic au fost gasite, in urma controlului ANPC, produse alimentare expirate si de 125 de zile!

„Alimentele identificate cu probleme au fost shaorma, sandviciuri, chifle, pasta de mici, preparate din carne, smantana, paine libaneza, sunca romaneasca, dar si bauturi racoritoare. Astfel de produse reprezinta un pericol real pentru toti consumatorii“, a declarat Gheorghe Ciubotaru, vicepresedintele ANPC. De asemenea, inspectorii ANPC au descoperit ca in unitatile de alimentatie publica unde scolarii si elevii mancau zilnic nu se respectau retetele de fabricatie si nici conditiile de depozitare.

Agentii economici in cauza nu au putut prezenta documente sanitar-veterinare si nici acte din care sa reiasa data pana la care produsele pe care le comercializau sunt valabile. „Produse ca hamburgeri, carne de vita refrigerata, carne de oaie, lapte praf si cascaval nu aveau niciun act de identificare. Nu am primit nici informatii complete privitoare la cantitatea neta pe portie sau a preturilor pe portie“, a mai spus vicepresedintele ANPC. Inspectorii ANPC au aplicat 507 amenzi contraventionale, in valoare totala de 817.100 lei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.