Social 15 Martie 2008 15:10
BBC Roamania a lansat seria de emisiuni „Roman, in varsta, cetatean al Europei”. Daca varsta de 65 de ani e un prag, atunci acest prag e trecut, zi de zi, de tot mai multi europeni. Romania nu face exceptie. O arata si statisticile, se vede si cu ochiul liber, la tara si la oras deopotriva, noteaza BBC.

Intr-un mare oras, de ce sta un om in varsta, chiar si pe ger sau zapuseala, langa usa unei patiserii sau la intrarea intr-un mare magazin?

Daca te opresti si ai rabdare sa il asculti, afli de banii putini de medicamente sau de nota uriasa de plata la intretinere.

Nu e dispus sa povesteasca prea mult, si oricum, aproape fara exceptie, refuza sa fie inregistrat.
Dar indiferent care sunt motivele muteniei subite, acest om are o problema, dupa cum a afirmat reprezentanta unei organizatii neguvernamentale care finanteaza si programe pentru varstnici.

Finantarile sunt din fonduri private - o modalitate care, discret, prinde radacini in societatea romaneasca, arata BBC.

Ce fac insa autoritatile ca sa ii ajute pe varstnicii ajunsi in situatii limita - prea saraci si prea singuri ca sa se poata ajuta? Jurnalistii postului de radio promit raspunsuri in a doua emisiune a seriei, care va fi difuzata sambata, 14 martie, 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.