E posibil ca printre cei patru morti si cei patru disparuti sa se numere si marinari romani

Luni dupa-amiaza, nava nord-coreeana "Lujin II", cu un echipaj format din 22 de oameni, dintre care 15 romani, a naufragiat intr-un recif din apropierea coastei algeriene. In urma accidentului, patru marinari, a caror identitate nu a fost inca stabilita, au murit, iar alti patru au fost dati disparuti.
Nava, al carei motor principal s-a defectat, a fost surprinsa de o furtuna puternica. Ramasa fara propulsie, a fost lovita puternic de stinci, rupindu-se, practic, in trei.

Ieri, in jurul prinzului, remorcherele si un elicopter care participau la operatiunile de salvare au reusit sa pescuiasca din apele Marii Mediterane noua marinari: opt romani si un arab. Supravietuitorii au fost transportati la spitalul din Portul Jijel.
Ulterior, la Constanta a sosit informatia ca alti cinci marinari, printre care si comandantul Mihai Dragos Ionescu, au fost adusi la tarm in Portul Gengen. Dintre cei 14 marinari salvati, 12 sint romani.

Echipele de salvare nu s-au putut apropia de nava aflata intre stinci, din cauza furtunii puternice.
Nava "Lujin II", cu care au plecat marinarii romani din Constanta in voiaj, a apartinut flotei romane si are o vechime de peste 30 de ani. In luna decembrie a anului trecut, la cabina de comanda a izbucnit un incendiu provocat de un scurtcircuit. Nu au fost victime, dar "Lujin II" a intrat in reparatii. Autoritatile portuare romane au retinut-o in mai multe rinduri pentru deficiente constatate la bord.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.