Social 14 Martie 2008 02:09
Ministrul mediului a anuntat ieri ca Gradina Zoologica din Baneasa nu va fi inchisa. Potrivit ministrului, institutia va indeplini, pana in vara, conditiile pentru a primi autorizatia de mediu, care va fi valabila inca cel putin pentru urmatorii cinci ani.
„Singura problema de aici este in zona unde sunt tinuti ursii, care nu beneficiaza de suprafata minima de 500 de metri patrati pentru fiecare, prevazuta in normele europene. Asadar, in urma discutiilor avute cu conducerea institutiei, s-a decis ca unul din cei trei ursi sa fie relocat la rezervatia de la Zarnesti, astfel incat condi­tiile pentru perechea de ursi care raman sa fie conforme", a precizat Attila Korodi, care ieri a facut o vizita la gradina zoologica din Bucuresti.

Desi ministrul Mediului, Attila Korodi, a promis ca in urmatorii ani se vor face investitii si chiar s-ar putea extinde suprafata Gradinii Zoologice Baneasa, Primaria Capitalei nu poate sa faca nici o investitie pina nu se finalizeaza procesul de revendicare a doua din cele sase hectare ale gradinii. “Nu putem investi nici un ban din cauza litigiului. Cind procesul se va finaliza, vom demara investitiile”, a declarat Anca Oprea, directoarea Gradinii Zoologice, citata de Cotidianul. Procesul a fost intentat in anul 2000. Salvarea ar putea veni de la parlamentari, care au aprobat saptamina aceasta un proiect de lege care prevede ca spatiile verzi sint de utilitate publica.

Totodata, directorul de la Zoo Baneasa, Anca Oprea, a promis ca, dupa transferarea unuia dintre ursi la Zarnesti, amplasamentul unde raman ceilalti doi va fi renovat, dupa cum precizeaza Adevarul. Restul conditiilor prevazute de lege sunt deja respectate, astfel incat functionarea gradinii nu va fi conditionata de masuri suplimentare.

Potrivit Ziua, Attila Korodi declarase recent ca Gradina Zoologica din Baneasa se va inchide, intentia sa dand liber unor afaceri imobiliare ale unei firme din Cluj, parte a unui holding din Ungaria.

Pe de alta parte, Gabor Varga, directorul general al OSIM, respinge toate acuzele aduse la adresa sa cu privire la implicarea in afacerea imobiliara de la Zoo. Potrivit declaratiilor sale, singura legatura cu aceasta este faptul ca unul dintre proprietarii terenului restaurantului Privighetori, de langa Gradina Zoologica, este angajat OSIM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.