Social 14 Martie 2008 12:52
Sindicalistii de la Uzina Dacia nu au ajuns la nicio intelegere cu patronatul pentru incheierea contractului colectiv de munca pe 2008 si au anuntat, pentru vineri, o greva de avertisment de doua ore, transmite NewsIn.

Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) a anuntat astazi, printr-un comunicat de presa, ca vineri, 14 martie 2008, intre orele 13.00-15.00, va avea loc o greva de avertisment. Urmatoarea actiune sindicala va avea loc luni, 24 martie, cand se va declansa greva generala pe o perioada nedeterminata.

Greva va incepe cu muncitorii din primul schimb, de la ora 7.00, si va fi continuata de muncitorii de la schimburile doi si trei.

Liderul SAD, Nicolae Pavelescu, a declarat ca obiectivul acestui protest este obtinerea a 14 revendicari, cea mai importanta fiind majorarea salariala cu 550 lei, in suma fixa.

"Noi suntem de buna credinta si credem in negociere. Daca nu se va rezolva nimic la discutiile de vineri, potrivit calendarului de actiuni prevazute de lege in cadrul conflictului de interese, luni se intra in greva generala si toata activitatea din uzina va fi paralizata" ne-a declarat liderul Nicolae Pavelescu.

Sindicalistii de la Uzina Dacia nu au ajuns la nici o intelegere cu patronatul pentru reinoirea contractului colectiv de munca pe 2008, care a expirat pe data de 28 februarie si au refuzat marirea salariala oferita de administratia de la Dacia, majorare care spun liderii sindicali acopera doar inflatia prognozata pentru acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.