Peste 70.000 de copii din Romania, cu varste cuprinse intre 5 si 17 ani, sunt exploatati prin munca, se arata in datele Institutului National de Statistica. Potrivit acelorasi surse, 230.000 de copii desfasoara activitati gospodaresti mai mult de 3 ore zilnic. Acest lucru le afecteaza sanatatea, dezvoltarea emotionala, performantele scolare, provocand, in cele din urma, abandonul scolar.

Pentru combaterea fenomenului, Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) impreuna cu Biroul International al Muncii au lansat proiectul Dezvoltarea capacitatilor profesionistilor care ofera educatie si consiliere pentru cariera in vederea reducerii vulnerabilitatii la trafic a copiilor si tinerilor din comunitatile marginalizate. In acest sens, CPE va forma o echipa de profesionisti formata din psihologi, asistenti sociali, consilieri scolari, care sa implementeze un program de preventie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.