Social 12 Martie 2008 05:42
Ieftin, scump, departe sau aproape, traditii sau cosmopolit, plaje exotice sau orase istorice – alegeti voi. Ofertele externe pentru Vacanta de Paste si 1 mai sunt destul de multe si diversificate, dar ele respecta tiparul ultimilor ani.
Astfel, Grecia ramane pe locul 1 in topul destinatiilor promovate si vandute in timp ce Bulgaria, Egiptul, Tunisia sau Turcia se incadreaza in categoria preferentiala. Conform agentiilor de turism, destinatia preferata de romani pentru Vacanta de Primavara ramane Grecia dar preturile mici si distanta redusa aduc Bulgaria pe un loc fruntas. Exista pe piata si oferte atipice adresate mai ales clientilor cu posibilitati materiale mai mai mari. Astfel Cuba, Thailanda sau Iordania fac obiectul unor pachete turistice peste medie dar cu specific deosebit. Iata mai jos 20 dintre cele mai promovate si vandute destinatii ale primaverii. Daca inca nu te-ai hotarat ce vei face la sfarsitul lui aprilie, inceputul lui mai, poate acesta este un moment potrivit.

Malta

Asezata in mijlocul Marii Mediterane, intre continentul african si peninsula Italiei, Malta - tara arhipeleag, atrage anual peste un milion si jumatate de turisti, in ciuda suprafetei reduse. Cele sase insule, din care trei nelocuite, sunt considerate unicul muzeu in aer liber al Europei. Supranumita "insula de miere"- Melita, datorita calcarului de culoare galbena-aramie, Malta adaposteste 136 de kilometri de litoral turistic, peste 30 de temple antice, golfuri naturale, catedrale catolice si zeci de sate pescaresti conservate impecabil timp de secole. Patru nopti de cazare la un hotel de patru stele va vor costa aproximativ 515 euro. In pret este inclus biletul de avion dar unele taxe trebuie platite suplimentar.Larnaca, Cipru

Larnaca, unul dintre cele mai mari orase ale Ciprului este unul dintre cele mai vechi centre urbane ale Europei. Insula Afroditei este o destinatie exceptionala pentru cei care vor sa iasa din ritmul alert al orasului si sa traieasca momente de un exotism extrem. Larnaca ofera, pe langa plaje, palmieri si ape clare, si alternative de recreere culturala. Muzeul de Arta medievala sau centrul vechi al orasului sunt doar doua exemple. Nu lipsesc mallurile, magazinele de moda, cluburile, discotecile si restaurantele de lux. Un pachet turistic cu destinatia Larnaca, care include cinci nopti de cazare la un hotel de patru stele (cu demipensiune), transportul cu avionul si unele excursii optionale, va va costa 515 euro de persoana. Nu sunt incluse taxele de aeroport si nici asigurarile medicale.

Istanbul, Turcia

Istanbul, fosta capitala a Imperiului Bizantin este un oras care isi lasa turistii fara prea multe cuvinte. Marele Bazar, palatul Topkapi, Biserica Sf. Sofia (Aya Sofia) sunt doar cateva exemple de obiective turistice unice pe mapamond – atat prin frumusete cat si prin “greutatea” simbolica si istorica. Un sejur de patru nopti va va costa doar 355 de euro. In este incluza cazarea la hoteluri de trei si patru stele (in functie de preferinte), transportul cu avionul si transferurile necesare.

Limassol, Cipru

Limassol este al doilea oras ca marime al Ciprului dar are o notorietate turistica de neegalat pe insula. Beneficiaza de o istorie fascinanta avand o multime de muzee sau situri arheologice precum si monumente aflate pe listele patrimoniului mondial al UNESCO. Cosmopolit, modern, viu, luxos si colorat, acest oras a cunoscut o dezvoltare turistica extrem de rapida. Turistii care prefera un sejur confortabil, servicii ireprosabile si zile pline, ar trebui sa-si indrepte atentia catre aceasta destinatie in care doar timpul poate deveni o problema. Un pachet turistic la un hotel de cinci stele – cu micul dejun inclus va va costa in jur de 755 de euro. In pret este inclus transportul cu avionul si transferurile necesare.

Hurghada, Egipt

Este probabil cea mai renumita statiune a Egiptului. Se afla la 500 de kilometri de Cairo, pe malul acoperit cu nisip fin al Marii extrem de sarate si nu chiar Rosii. De fapt, denumirea de Marea Rosie provine de la recifurile de corali extrem de apreciate de iubitorii de scuba. Hurghada este si unul dintre cele mai mari centre hoteliere ale Egiptului. Majoritatea acestora sunt situate pe plaja, au curti si gradini imense, dotate cu parcuri de distractii, terenuri de sport, restaurante, centre spa, discoteci, piscine, magazine si multe altele. Costul unui sejur de sapte nopti la un hotel de patru stele din aceasta statiune ajunge la aproximativ 450 de euro de persoana. In pret este inclus si transportul cu avionul.


Despre autor:

Lazy

Citeste articolul integral in Lazy

Sursa: Lazy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.