Social 12 Martie 2008 02:48
Desi specialistii nu s-au pus de acord in ce priveste gradul de nocivitate al antenelor, creste numarul celor care spun ca sanatatea le-a fost marcata negativ de campul electromagnetic al acestora
Disputa referitoare la radiatiile emise de antenele GSM a pornit in urma cu cativa ani cand companiile de telefonie mobila au inceput sa instaleze, legal sau ilegal, cu aprobarea tuturor locatarilor sau doar partial, antene pe blocurile din Capitala. Parerile sunt, de fiecare data, impartite. Unele voci sustin ca antenele nu sunt nocive, insa oamenii acuza stari de oboseala continua, ameteli, dureri mari de cap, lipsa de concentrare, afectarea memoriei etc. Coincidenta sau nu, un caz tulburator vine sa contrazica operatorii de telefonie mobila care, in repetate randuri, au declarat ca tehnologiile mobile nu pun in pericol sanatatea locatarilor. Intr-un bloc din Bucuresti pe care se afla antene GSM s-au inregistrat, in ultima perioada, sase cazuri de leucemie si sase cazuri de atacuri cerebrale si infarct miocardic. Dezvaluirea a fost facuta, luni seara, la National TV, de reporterul ZIUA, Silviu Alupei.

Si in acest caz, ca in multe altele, antenele firmei de telefonie mobila au fost montate pe bloc neavand acordul majoritatii persoanelor care locuiesc in cladire si nici acordul tuturor locatarilor de la ultimul etaj, asa cum prevede Legea 50/1991. Mai mult, cu toate ca legislatia impune verificare periodica a nivelului de radiatii dupa instalare, respectiva firma nu a mai realizat niciodata masuratorile. In urma unor verificari, s-a constatat ca nivelul radiatiilor creste odata cu urcarea fiecarui etaj, pentru ca la ultimul etaj acul aparatului sa fie dat peste cap. Desi specialistii nu s-au pus de acord in ce priveste gradul de nocivitate al antenelor GSM, numarul celor care spun ca sanatatea le-a fost marcata negativ de campul electromagnetic al acestora este tot mai mare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.