Elevi din mai multe licee aradene au fost prinsi consumand si comercializand droguri. Ei au pus la cale o adevarata retea, care functiona de cateva luni. Politistii aradeni au reusit sa-i retina pe elevi si sa destrame reteaua. In urma cu aproape 10 ani o eleva a unui liceu aradean a pus la punct o retea asemanatoare in care erau implicati inclusiv elevi din clasa a opta.

In cursul lunii decembrie 2004, politistii aradeni au obtinut o informatie, conform careia un elev de 17 ani de la Liceul forestier Arad se ocupa cu traficul si consumul ilicit de droguri. S-a incercat infiltrarea in grupul celor care comercializau stupefiante si s-a constatat ca intreaga retea era foarte bine aprovizionata. Drogurile proveneau de la un alt elev de 17 ani din Arad, de la Liceul "Iuliu Maniu". Dupa prinderea in flagrant, V.I.F., elev al Liceului "Iuliu Maniu", a declarat ca de fapt drogurile provin de la G.A., un coleg de clasa, care le vinde in sala de clasa, la scoala.

Cu ocazia perchezitiei domiciliare, la G.A. au fost gasite mai multe pagini printate de pe site-uri de pe Internet, care dau informatii exacte despre modul cum se cultiva marijuana si cum se prepara aceasta, precum si o carte cu titlul "Mein Kampf", tradusa in limba romana. G.A. a fost prins in flagrant in timp ce vindea in scoala 1,6 grame de canabis. In aceeasi zi s-a reusit identificarea si prinderea in flagrant a lui Mircea Alexandru Sas, 24 de ani, si a lui T.M, elev in clasa a 12-a a Liceului "Iuliu Maniu", care aprovizionau reteaua din scoala. In aceeasi perioada a fost prinsa in flagrant Delanira Tabita Dulhaz, 21 de ani, studenta la Facultatea de informatica din Timisoara, care vindea 7 grame de canabis pe care le-a cumparat de la colega ei Nora Alexandrescu, 28 de ani, cu 250.000 lei.

La perchezitia efectuata la Nora acasa au mai fost gasite 4,8 grame canabis, fata motivand ca ar fi ale fratelui ei, student si el. Politistii au reusit sa se infiltreze in retea si sa devina "cumparatori". Ei au "achizitionat" droguri, pe care le-au testat cu teste tip "ESA", acestea reactionand pozitiv, specific canabisului. Canabisul era vandut in folie de aluminiu, in cantitati mici, de 1-1,5 grame sau erau confectionate tigari care contineau canabis.

Politistii aradeni continua cercetarile. Ei spun ca reteaua care actiona in scolile din Arad vindea droguri care erau destinate mai ales elevilor. In multe scoli din Arad se vorbeste ca drogurile au devenit o realitate, fiind consumate printre elevi. In urma cu aproape 10 ani, o eleva a unui liceu din Arad a pus la punct o adevarata retea destinata elevilor, in care erau implicati chiar si elevi de clasa a opta. Ei vindeau droguri atat in scoala, cat si in apropierea lor. Reteaua, destramata de curand de catre politistii aradeni, demonstreaza ca in liceele aradene se consuma droguri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.