Social 12 Martie 2008 01:11
14 gradini zoologice din tara vor fi reabilitate, iar alte 18, intre care si cea din Bucuresti, care nu indeplinesc conditiile necesare pentru functionare, vor fi inchise.
Anuntul a fost facut de catre ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi. Doua dintre cele 32 de gradini zoologice, cele din Piatra Neamt si Bacau, au primit deja aviz de inchidere, porivit oficialului.
"Toate gradinile zoologice din tara, care sunt locuri create in scopuri educative si recreative, din pacate sunt departe de a fi ceea ce se vrea in Uniunea Europeana. Uneori avem de a face mai degraba cu adevarate lagare pentru animale, nu cu gradini zoologice. Multe nu indeplinesc conditiile necesare pentru a functiona si prin urmare vor fi inchise", a spus ministrul intr-o conferinta de presa sustinuta la rezervatia de ursi din Zarnesti.

Aproximativ 10.000 de animale vor ramane fara adapost, urmand ca pentru acestea sa se gaseasca o alta locatie, potrivit sursei citate de Cotidianul. "Aceste gradini nu vor fi inchise a doua zi dupa ce vor primi avizul de inchidere, ci procedura va dura de la cateva luni la unu-doi ani pentru ca acolo sunt animale pentru care trebuie sa gasim un nou camin. Si nu va fi usor, deoarece nu dorim eutanasierea animalelor", a spus Korodi.,La sfarsitul anului trecut, au aparut noi indicii care anuntau desfiintarea Gradinii Zoologice, dupa cum precizeaza Ziua. Astfel, in decembrie 2007, presa a dezvaluit ca sefii Gradinii Zoologice sustin ca o firma de imobiliare le-a cerut sa paraseasca amplasamentul motivand ca viitorii cumparatori ai apartamentelor de lux ce se construiesc in zona nu vor sa se invecineze cu animalele salbatice. Firma Cordia, care face parte dintr-un lant ungaro-roman de societati imobiliare, este cea care detine si terenul fostului Restaurant al Privighetorilor situat langa Gradina Zoologica. Aici, conform informatiilor aparute in presa, urmeaza sa se construiasca un cartier cu 130 de vile.
Apoi, o alta informatie privind viitorul Gradinii Zoologice a aparut in presa. 20.000 de metri patrati din Parcul Zoo, din totalul celor 60.000, sunt revendicati de familiile Gressian si Filipoiu. Suprafata este situata in centrul gradinii, cuprinzand zona lupilor, zona poneilor si aleea ierbivoarelor. Primaria Capitalei le-a propus acordarea unor despagubiri in bani, insa mostenitorii au refuzat oferta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.