Informatia a fost facuta publica in aceasta dimineata, dupa ce Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) a demarat o ancheta la Ambulanta Iasi, politistii fiind informati inca de luni dupa-amiaza de gasirea obiectelor. Potrivit directorului unitatii, Florin Agape, vestiarul nu avea lacat si nu mai fusese folosit de angajati de circa 10 zile, timp in care se presupune ca au fost depozitate pistolul si cagula.

"Noi avem camere de luat vederi peste tot, dar acel loc este supravegheat doar partial. Nu s-a surprins pe camera momentul in care au fost lasate aceste obiecte. Pistolul a fost gasit de un sofer, care a vrut sa-si lase niste lucruri in vestiar. Am sa instalez 200 de camere video, pentru a preveni alte incidente", a declarat directorul Ambulantei Iasi.

Potrivit lui Agape, Politia va lua amprentele angajatilor Ambulantei, la institutie lucrand peste 300 de oameni. "Nu pot sa va spun inca ce fel de pistol este pentru ca inca nu am date. Ancheta este in curs si urmeaza sa stabilim ce tip este si din ce clasa face parte", a declarat, contactat telefonic, comandantul IJP Iasi, comisar sef Liviu Zanfirescu. Politistii vor continua cercetarile pentru a-l depista pe posesorul armei si daca acesta o detinea in conditii legale.