Social 10 Martie 2008 02:06
In curand, vaccinurile genetice vor fi inoculate asemenea tatuajelor. Este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori germani si cehi, publicat in revista Genetic Vaccines and Therapy.
Eficienta noilor vaccinuri cu ADN este redusa in prezent, din cauza metodei de administrare. Oamenii de stiinta au observat ca injectarea intramusculara a vaccinului nu are rezultatele scontate. Analizand metodele prin care ar putea fi inoculate vaccinurile cu ADN, o echipa mixta de oameni de stiinta germani si cehi au ajuns la concluzia ca cel mai eficient mod de a realiza aceste vaccinuri il constituie tatuajul. Conform specialistilor, metoda tatuajului confera o imunitate de 16 ori mai mare decat injectarea intramusculara.

Vaccinurile cu ADN reprezinta una dintre noutatile geneticii, conceptul datand din anii ’90. Acest tip de vaccinuri consta in injectarea directa de ADN in forma primara (fara asocierea de vectori proteici sau lipidici) intradermic sau intramuscular. ADN-ul virusului este recunoscut de celule si astfel se dezvolta imunitatea organismului la virusul respectiv. Unul dintre avantajele majore ale acestui tip de vaccin il constituie efectul pe termen lung al imunizarii. De aceea, nu mai este necesara repetarea unei alte doze de vaccin (rapel).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.