Pentru a participa la evenimentele desfasurate in paralel cu targul, cei interesati trebuie sa se inregistreze (in limita capacitatii salilor disponibile) pe site-ul evenimentului .

In cadrul workshopurilor vizitatorii vor putea interactiona cu studenti si absolventi romani ai unor institutii internationale de prestigiu din tari precum SUA, Marea Britanie sau Danemarca. Astfel ei vor putea beneficia de informatii, sfaturi si impresii inedite despre procesul de aplicare, pregatirea pentru testele standardizate, gasirea unor surse de finantare, viata din campus si impactul acestor experiente asupra dezvoltarii lor profesionale, avantajele si perspectivele oferite de o diploma obtinuta la o universitate internationala si perspective personale asupra deciziei de reintoarcere in Romania.

Centre de informare si consultanta precum Comisia Fulbright, DAAD, British Council, OEAD, CampusFrance vor sustine seminarii despre sistemele educationale din tarile pe care le reprezinta si despre serviciile de consiliere pe care le ofera tinerilor interesati de studii universitare si post-universitare in SUA, Germania, Marea Britanie, Austria sau Franta. Dintre temele abordate: tipurile de diplome academice, tehnice si profesionale, structura proceselor de admitere, cerinte uzuale pentru aplicanti, proceduri de echivalare a diplomelor din/in Romania, sisteme de finantare sustinute de structuri guvernamentale etc.

Unele dintre universitatile si programele de MBA participante la eveniment isi vor prezenta oferta educationala pe larg in cadrul unor sesiuni speciale unde cei interesati vor afla toate informatiile despre particularitatile programelor oferite, structura academica a cursurilor, conditiile de admitere, taxele de scolarizare si costurile aditionale, oportunitatile de pe piata de munca la care au acces studentii dupa absolvire si multe altele.

Cateva dintre titlurile prezentarilor:

· Excellence in International Hotel and Tourism Management Education
· Study in the Heart of the German Automotive Industry
· The American University with a Global Perspective

Noutatea absoluta a editiei din acest an este reprezentata de „SPOT ADMISSIONS”, o sectiune din cadrul evenimentului in care se vor derula interviuri de circa 15 minute cu potentialii studenti care prezinta documentatia minimala solicitata in cadrul procesului de admitere (formularul de admitere, un eseu personal al candidatului si eventual foaia matricola a acestuia). In urma acestor interviuri, cei interesati de studiul in strainatate vor obtine un Accept sau Refuz imediat cu privire la admiterea lor in cadrul respectivei universitati internationale. O decizie pozitiva a respectivei universitati poate capata forma unei asa numite “Conditional Offer”. Aceasta scrisoare asigura admiterea automata a candidatului in momentul in care acesta isi completeaza dosarul cu restul documentelor solicitate si intruneste conditiile obligatorii. Potentialii aplicanti interesati trebuie sa viziteze sectiunea „SPOT ADMISSIONS” de pe www.riuf.ro <http://www.riuf.ro>, sa descarce si sa completeze Formularul de Aplicare, sa scrie eseul personal si sa trimita minim aceste 2 documente la adresa de e-mail edmundo@educativa.ro <mailto:edmundo@educativa.ro>. Programarile la interviu se vor face in ordinea primirii documentelor solicitate. Mai multe detalii pot fi obtinute de la consilierii EDMUNDO la adresa de mail mentionata anterior.

Partenerii media ai RIUF sunt: Evenimentul Zilei, Capital, Compact, SapteSeri, StudentMax, 9AM, Wall-Street, eJobs, InternetCorp, Comunicatedepresa.ro, Studentie.ro, Roportal.ro. Parteneri institutionali ai evenimentului sunt Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta Contemporana, AIESEC.

RIUF 2008 este organizat de Grupul EDUCATIVA. EDUCATIVA este un grup de companii educationale si organizatii non-guvernamentale ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Co-organizatorii ai evenimentului sunt: la Bucuresti - Asociatia de Educatie Sociala, la Timisoara - Asociatia pentru Dezvoltarea Tinerilor, la Iasi - Clubul de Dezbateri Academice Iasi si ELSA Iasi.