Social 8 Martie 2008 04:59
Peste 70% din intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Romnia se confruta cu deficit de forta de munca, media fiind de 17 persoane pe firma
Categoriile cele mai cautate sunt: muncitorii calificati, specialistii în diverse domenii si persoanele cu studii superioare, sustin patronatele. Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, a declarat ca în urma unei anchete realizate pe un esantion de 234 de firme, s-a descoperit ca deficitul de forta de munca, cu care se confrunta peste 70% dintre IMM-uri, este de 17 persoane pe firma, dar se estimeaza ca acesta va ajunge pâna anul viitor la 29 de persoane pe firma. Potrivit lui Nicolescu, peste 400.000 de IMM-uri din întreaga tara nu au salariatii de care au nevoie, numarul acestora dublându-se fata de anul trecut. Categoriile de angajati pe care patronii nu-i mai gasesc pe piata interna a muncii sunt, în primul rând, muncitorii calificati în constructii, mecanici auto, soferi, agenti de paza, urmati de specialisti în diferite domenii, cum ar fi agentii de vânzari si operatorii chimisti, dar si persoanele cu studii superioare, cum ar fi ingineri electronisti, proiectanti si metalurgi. Pentru acoperirea deficitului de forta de munca existent si care continua sa creasca, Nicolescu a precizat ca peste 71% din firmele participante la ancheta au fost de acord cu înfiintarea, în cadrul CNIPMMR, a unui departament care sa sprijine firmele pentru angajarea fortei de munca din strainatate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.