Social 6 Martie 2008 02:30
Autoritatile estimeaza ca o jumatate de milion de turisti germani vor vizita Romania in acest an, chiar daca touroperatorul TUI ne va ocoli in 2008.
Romania mizeaza pe Delta Dunarii la Tirgul International de Turism, care se desfasoara in aceasta perioada la Berlin. In prezent, Delta este punctul principal al ofertei romanesti, alaturi de locuri traditionale precum litoralul si zona montana. Autoritatile sint optimiste si pentru ca anul trecut au fost in Romania 473.000 de nemti, cu 38% mai multi decit in anul anterior. „Nu putem avansa o cifra clara, dar statistica arata ca numarul turistilor germani care vin in Romania creste anual cu peste 5%“, spune Lucia Morariu, secretar de stat pentru turism in cadrul Ministerului pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale. Cu numarul de vizitatori de anul trecut, Germania este principalul „furnizor“ de turisti straini pentru Romania.

Se asteapta o crestere a numarului de turisti din aceasta tara, chiar daca principalul touroperator din Germania specializat in turismul de masa, TUI, a anuntat ca charterele sale nu vor ateriza nici in acest an in Romania. „TUI practica un turism de masa si are nevoie de multe spatii de cazare. In Romania, pe litoral nu exista suficiente unitati de 3, 4 sau 5 stele“, a adaugat Morariu. Aceasta a afirmat ca Tui ar putea veni pe piata romaneasca in perioada 2010-2011. In ceea ce priveste infrastructura, Lucia Morariu a spus ca proprietarii de hoteluri sau pensiuni pot accepta fonduri structurale pentru modernizarea spatiilor de cazare. Pentru astfel de activitati sint disponibile in prezent 330 de milioa-ne de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.