Social 6 Martie 2008 02:10
Tot mai multe animale ale Gradinii Zoologice Baneasa mor. Dupa elefantul Gaya si pantera Bety, leoaica Elsa a murit ieri , in timp ce era anesteziata.
O leoaica de la Gradina Zoologica Baneasa a murit ieri in timpul unei interventii chirurgicale, potrivit viceprimarului Capitalei, Razvan Murgeanu. „Leoaica trebuia operata pentru a i se scoate uterul deoarece avea cancer. Elsa a murit pe masa de operatie. Am dispus un control pentru a stabili exact ce s-a intimplat“, ne-a declarat Razvan Murgeanu. Reprezentantii Gradinii Zoologice au explicat, intr-un comunicat, cum a murit leoaica. „S-a procedat la contentia mecanica a exemplarului, administrarea unei doze de anestezic alcatuita din domitor, ketaminol si atropina, intramuscular. Exemplarul a fost transportat din amplasament in sala de chirurgie, unde s-au prelevat probe de singe pentru realizarea examenului hematologic si biochimic. Pina la obtinerea rezultatului examenului hematologic, exemplarul a inceput sa prezinte respiratie dispneica si apnee, urmate de stop cardiorespirator si colaps. S-a incercat resuscitarea mecanica timp de circa zece minute, fara rezultat. La ora 8.55 a fost declarat decesul de catre intreaga echipa“, se arata in comunicat. In ultimele 12 luni, o pantera si singurul elefant al Gradinii Zoologice Baneasa au murit fara a se elucida complet cauzele deceselor. In cazul panterei, specialistii au stabilit, dupa citeva saptamini de cercetari, ca a murit din cauza stresului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.