"Visul meu este sa am doua maini". Asa isi incepe povestea un tanar de 20 de ani, pe care soarta l-a lovit greu. Marian s-a nascut fara mana stanga, dar baiatul inca mai crede ca poate sa aiba o viata normala, sa-si gaseasca de lucru si apoi sa-si intemeieze o familie. Acum insa vrea sa-si poata cumpara proteza pentru mana. Marian Velic a trait toata viata in Galati, orasul sau natal, dar nevoia l-a impins sa caute ajutor si in alta parte.

A luat calea Bucurestiului in cautarea unor sponsori care sa-l ajute sa-si cumpere proteza performanta, care l-ar ajuta sa-si foloseasca mana stanga. "Nu am avut niciodata proteza estetica si nu ma intereseaza una de acest fel. Eu am invatat sa ma folosesc si de bratul pe care il am si pot ridica cu el pana la 20 kg. Vreau insa o proteza mioelectrica, pentru ca aceasta suplineste multe din functiile mainii", ne-a povestit tanarul. Marian Velic a apelat la autoritatile locale din Galati si astfel s-au strans pana acum 8.500 euro, dar proteza costa circa 11.000 euro.

"Mai mult, daca nu strang restul banilor in maximum o luna, exista riscul sa pierd toata suma, pentru ca de la primarie mi-au spus ca vor retrage banii. Sper ca voi gasi intelegere si voi reusi sa strang toti banii. Sunt atat de aproape de a-mi implini visul incat nu vreau sa ma gandesc ca voi rata aceasta sansa", ne-a spus baiatul in timp ce ne arata actele care atesta suma necesara pentru proteza. Desi viata nu a fost dreapta cu el, baiatul a luptat sa treaca peste greutati. A invatat chiar si o meserie. A terminat o scoala de specializare in meseria de comerciant bucatar.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.