Social 5 Martie 2008 13:22
Scriitorii Filip si Matei Florian vor citi din romanul lor "Baiuteii" pe 13 martie, la festivalul "Limbi mici, literaturi mari" care are loc la Leipzig si la care mai participa autori din alte 17 tari, informeaza Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu" din Berlin.

Scriitorii Filip si Matei Florian vor citi din romanul lor "Baiuteii" pe 13 martie, la festivalul "Kleine Sprachen-Große Literaturen/Limbi mici, literaturi mari" care are loc la Leipzig si la care mai participa autori din alte 17 tari, informeaza Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu" din Berlin.

Initiat in 2003 de un grup de institute culturale din Berlin, caruia i s-a asociat din 2005 si Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu", festivalul "Kleine Sprachen-Große Literaturen/Limbi mici, literaturi mari" are un un stand propriu la Targul anual de carte de la Leipzig si cuprinde un program intens de lecturi si intalniri cu publicul. Evenimentul urmareste stimularea interesului pentru literaturile care se exprima in limbi fara o circulatie internationala, prin initierea unor traduceri in germana din aceste asa zise "limbi mici", dar si traducerea acestor limbi intre ele.

Scriitori din 18 tari vor participa timp de patru zile la intalniri si lecturi in tandem, moderate de cate un traducator sau jurnalist, dar si la un maraton literar desfasurat la LiteraturWerkstat ("Fabrica de literatura") din Berlin, in ziua de dupa inchiderea Targului de la Leipzig.

Tarile reprezentate la festival in acest an sunt Bulgaria, Estonia, Cipru, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Grecia, Serbia, Polonia, Spania, Slovenia, Malta, Letonia, Lituania, Luxemburg si Irlanda.

Fratii Florian vor citi din romanul lor "Baiuteii" (tradus in germana de Georg Aescht) si vor dialoga cu scriitorul estonian Jürgen Rooste, intr-o discutie moderata de traducatoarea Irjia Grönholm.

Romanul lui Filip Florian "Degete mici" (Polirom, 2005) apare in curand in traducere germana la prestigioasa editura Suhrkamp, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.