Social 4 Martie 2008 02:24
Pe terenul de sport al Scolii de Nevazatori “Regina Elisabeta” din Sectorul 2 al Capitalei se construieste un frumos hotel si o “Casa a ambasadorilor”. Nimeni nu a vazut nimic pana cand orbii s-au trezit cu utilajele si cu muncitorii in curtea lor
Gardul Centrului Scolar pentru Nevazatori “Regina Elisabeta” a fost spart saptamana trecuta de o firma de constructii, care s-a apucat sa faca fundatia unui hotel. Directoarea centrului, Liliana Croi­toru, a anuntat imediat autoritatile si a incercat sa se opuna. Dar fara nici o sansa, pentru ca exista un alt proprietar al terenului de fotbal al scolii. Altul decat institutia de invatamant in curtea careia se afla.

ENIGMELE RETROCE­Da*­RII. Terenul se afla fix langa Stadionul Lia Manoliu, zona la mare cautare pe piata imobiliara, un metru patrat de pamant fiind cotat la circa 2.000 de euro. Catalin Deaconescu, prefectul municipiului Bucuresti (care nu era in functie la data la care s-au semnat actele), spune ca retrocedarea terenului s-a facut la 25.07.2007 familiei Tonola (celebra deja pentru terenurile din Parcul Circului - n.r.) in compensare, in baza Legii 18/1991. Acest lucru a fost posibil in baza referatului de specialitate intocmit de Pri­ma­ria Sectorului 2, conform caruia spatiul respectiv ar fi “teren viran, cu vegetatie crescuta haotic, pe care locuitorii din zona il folosesc din cand in cand ca teren de fotbal”, declara prefectul. De fapt era vorba despre terenul de sport al nevazatorilor de la scoala speciala “Regina Elisabeta”. Mai mult, Asociatia Nevazatorilor, care functioneaza in aceeasi curte, respectiv str. Vatra Luminoasa nr. 108, stia ca are in folosinta gratuita o suprafata de 7.200 de metri patrati, incluzand terenul de sport. Pe acest spatiu, obtinut de la Consiliul Local al Sectorului 2 in iunie 2005, urma ridicarea unui sediu al asociatiei, uti­lat pentru a veni in sprijinul persoanelor cu aceasta dizabilitate. Acum au aflat ca de fapt mai au doar 2.461 de metri patrati, restul su­pra­fetei schimbandu-si proprietarul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.