Miron Cozma a fost adus ieri de la Penitenciarul Rahova la Curtea de Apel Bucuresti, unde urma sa se judece anularea decretului din decembrie 2004 privind gratierea unor persoane, printre care si fostul lider al minerilor din Valea Jiului. Cererea a fost facuta in luna ianuarie de catre Secretariatul General al Guvernului si Administratia Prezidentiala. Pentru ca solicitarea se judeca la Sectia Civila, unde nu exista boxa a acuzatilor, Miron Cozma a luat loc pe o banca din sala.

Din pacate, el nu a apucat decat sa spuna "Prezent", intrucat judecatorii au constatat ca partile nu fusesera corect citate, fapt pentru care s-a amanat luarea unei decizii pana pe data de 9 mai. Reamintim ca fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu a semnat pe 16 decembrie 2004 decretul de gratiere a lui Miron Cozma si a altor 45 de persoane. Reactia societatii civile l-a determinat pe Iliescu, dupa numai o zi, sa revoce ordinul de gratiere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.