Social 4 Martie 2008 09:51
Furia apelor a facut ravagii in trei dintre judetele pentru care hidrologii au emis avertizare cod portocaliu. Zeci de case din 7 localitati au fost inundate si sute de persoane au fost evacuate din locuinte, informeaza NewsIn.

In plus, din cauza aluviunilor aduse de ape mai multe drumuri nationale si judetene au devenit impracticabile. Potrivit primelor statistici ale autoritatilor, cel mai lovit judet este Maramures, unde au fost afectate 4 localitati: Botiza- 19 locuinte, 55 gospodarii si anexe, Berbesti- 126 ha pasuni, 38 fantani si 3.6 km drumuri judetene, Baia Sprie si Giulesti. Furia apelor a distrus 19 locuinte, 55 de gospodarii, 126 hectare de pasune, 38 de fantani dar si 3 km si jumatate de drumuri judetene.

Suceava este cel de al doilea judet in care inundatiile au provocat pagube importante. Intr-o singura localitate, Dorna Arini, din cauza aglomerarii de gheturi pe raul Bistrita, 5 case si 15 anexe gospodaresti au fost inundate. De asemenea, 30 de hectare de teren agricol au fost distruse iar pe 3 kilometri de drum national era imposibil de circulat.

Din cauza topirii zapezilor si a scurgerilor pe versanti si in judetul Bistrita doua localitati au fost afectate. 6 gospodarii au fost inundate si 2 podete distruse. Autoritatile monitorizeaza in continuare situatia cursurilor de apa si sunt pregatite sa intervina daca apele vor continua sa creasca.

In localitatea Cosbuc din judetul Bistrita-Nasaud, apele raului Salauta s-au retras, insa localnicii sunt inca in alerta. Ei se tem ca daca va continua sa ploua, apele se vor revarsa din nou.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.