Ministerul Justitiei a transmis ieri Ministerului de Justitie din Suedia cererea de extradare privindu-l pe Gregorian Bivolaru, liderul sectei MISA. Cererea a fost formulata de Curtea de Apel Bucuresti in vederea executarii mandatului de arestare preventiva emis in lipsa de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti in dosarul 3989/ 2004. Precizam ca autoritatile suedeze au solicitat ca documentele de extradare sa fie trimise pana la 13 mai 2005. Autoritatile judiciare suedeze urmeaza sa se pronunte asupra cererii de extradare potrivit legii suedeze si in conformitate cu prevederile Conventiei Europene de Extradare.

Amintim ca in acest caz, gurul Gregorian Bivolaru a fugit fraudulos din tara dupa ce pe numele lui, la 31 mai 2004, s-a emis un al doilea mandat de arestare. Fugarul a fost dat in urmarire internationala prin Interpol si a fost prins de politistii suedezi in data de 4 aprilie a.c. in localitatea Malmo - Suedia, unde se refugiase la o scoala de yoga. Imediat el a cerut azil politic, declarandu-se o victima politica, desi in tara este judecat in lipsa pentru corupere sexuala si intretinerea de relatii sexuale cu trei minore. Un judecator suedez a emis deja un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Bivolaru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.