Blitz-uri ca la Hollywood - ieri la Curtea de Apel Bucuresti, inghesuiala si zeci de mascati. Se judeca recursul omului de afaceri Omar Hayssam, cercetat de Parchetul General pentru grave infractiuni economico-financiare, dar si pentru ca ar avea legaturi cu persoane suspectate de implicare in rapirea celor trei jurnalisti din Irak. Asistat de doi avocati, Omar Hayssam nu a mai cerut instantei judecarea cu usile inchise, cum procedase la TMB.
Sirianul are sapte copii si certificat de bolnav psihic

Avocatul Aurel Ciobanu a incercat in pledoaria sa sa induioseze magistratii CAB sa il elibereze pe Hayssam. "Are 42 de ani fara antecedente penale, este singurul intretinator de familie si are 7 copii", a spus avocatul, care a subliniat ca "Omar este bolnav psihic, avand in acest sens mai multe adeverinte medicale atat din Romania, cat si din Siria, eliberate inca din 1981". Faptul ca este tinut in arest contribuie, sustine avocatul, la dublarea suferintei clientului sau, pentru care "fiecare zi este una de tristete chiar daca nu are si catusele la maini".

Aurel Ciobanu sustine ca unul dintre denuntatorii omului de afaceri, respectiv Mihai Precupetu, este singurul care a dat declaratii incriminatoare si ca Omar nu ar fi dus prin firmele sale niciodata din Romania capete de tractoare fara ca banii sa vina din Siria. In plus, avocatul nu intelege de ce anchetatorii nu l-au intrebat nimic pe Hayssam timp de doi ani, de cand a inceput urmarirea penala pe numele sau. Invocand prezumtia de nevinovatie, avocatii lui Omar spera sa il vada astazi, cand se va pronunta sentinta, in libertate. Un alt avocat al lui Hayssam, Viorel Spanu, a subliniat faptul ca acesta nu ar fi fost niciodata presedintele grupului de firme "Manhattan", ba chiar si faptul ca din 2000 nu a mai ocupat functia de administrator.

Parchetul ii pregateste un nou dosar

In replica la pledoaria avocatilor, Parchetul sustine vinovatia afaceristului, avand chiar probe pentru inceperea unui nou dosar pentru "crima organizata". Procurorul le-a mai explicat magistratilor CAB cum Omar Hayssam a refuzat sa dea declaratii organelor de ancheta, argumentand "doar ca nu se simte bine". Procurorul nu crede in varianta bolii, desi ar fi depus la dosar mai multe adeverinte prin care atesta ca ar fi cazut cu parasuta sau ar fi incercat sa se sinucida. "Daca ar fi fost atat de bolnav, nu ar fi absolvit o facultate si nici nu si-ar fi facut atatea firme", a conchis reprezentantul Parchetului General. In final, a luat cuvantul si controversatul afacerist, care, evident, a negat savarsirea oricarei infractiuni. Mai mult, el cere o confruntare cu denuntatorul - Mihai Precupetu, pe care sustine ca nu l-a mai vazut de peste 3 ani. Fiecare fraza a lui Omar Hayssam incepea cu "nu stiu", "nu am facut", "nu am semnat nici un act".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.