Social 3 Martie 2008 03:43
Aeroportul International „Henri Coanda“ va fi dotat cu scanere care vor putea depista drogurile ascunse in corpul uman
Potrivit politistilor, scanerele corporale antidrog sunt cele mai performante in domeniu pentru ca ofera posibilitatea ca orice persoana sa fie verificata rapid, in doar cateva secunde.

„Daca un caraus incearca sa transporte droguri, spre exemplu, sub forma unor capsule ascunse in stomac, acestea apar pe un monitor sub forma unor imagini tridimensionale. Mai mult, aparatele au in dotare si propriile unitati pentru recoltarea stupefiantelor gasite. Insa scanerele nu afecteaza sub nicio forma starea de sanatate a persoanelor controlate, nici macar a femeilor insarcinate“, au precizat politisti din cadrul Politiei de Frontiera. Potrivit acestora, investitia, in valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro, a fost suportata integral de catre politia din Olanda, dupa ce a primit sprijin din partea autoritatilor romane in identificarea si capturarea mai multor traficanti de stupefiante.

Scanerele antidrog vor intra in folosinta peste cateva saptamani, mai intai pe aeroportul de la Otopeni, urmand ca si restul aerogarilor din tara sa fie dotate in viitor cu astfel de aparate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.