Potrivit politistilor, scanerele corporale antidrog sunt cele mai performante in domeniu pentru ca ofera posibilitatea ca orice persoana sa fie verificata rapid, in doar cateva secunde.

„Daca un caraus incearca sa transporte droguri, spre exemplu, sub forma unor capsule ascunse in stomac, acestea apar pe un monitor sub forma unor imagini tridimensionale. Mai mult, aparatele au in dotare si propriile unitati pentru recoltarea stupefiantelor gasite. Insa scanerele nu afecteaza sub nicio forma starea de sanatate a persoanelor controlate, nici macar a femeilor insarcinate“, au precizat politisti din cadrul Politiei de Frontiera. Potrivit acestora, investitia, in valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro, a fost suportata integral de catre politia din Olanda, dupa ce a primit sprijin din partea autoritatilor romane in identificarea si capturarea mai multor traficanti de stupefiante.

Scanerele antidrog vor intra in folosinta peste cateva saptamani, mai intai pe aeroportul de la Otopeni, urmand ca si restul aerogarilor din tara sa fie dotate in viitor cu astfel de aparate.