Mama adevarata este o vecina care s-a prezentat sub numele fetei si a fugit din spital

O familie de oameni simpli din Constanta traieste de doua luni un cosmar, fara a avea vreo vina. Pe 16 februarie, Monica Lica, o inspectoare de la Directia de Ocrotire a Copilului Constanta, le-a scos fiica de la cursuri si a acuzat-o ca si-a abandonat in spital copilul pe care l-ar fi nascut pe 14 ianuarie. Ba chiar a pus-o sa dea o declaratie pe proprie raspundere, pe care se pare ca i-ar fi dictat-o chiar ea.

Valeria, mama elevei, ne-a spus printre lacrimi ca fata a facut un soc, s-a imbolnavit, a facut o criza de spasmofilie si a zacut la pat doua zile. Familia a reclamat cazul la politie, pentru a afla ce se ascunde in spatele acestei povesti absurde. Mai mult, pentru a demonstra ca nu e vorba de fiica ei, mama a obtinut un certificat medico-legal care demonstra ca minora este virgina.

In fine, ca sa lamureasca lucrurile, mama fetei acuzate pe nedrept a facut, asa cum s-a priceput, o ancheta. Adica, exact ceea ce ar fi trebuit sa intreprinda inspectoarea de la Directia de Ocrotire a Copilului inainte sa dea buzna in viata elevei. Dupa ce a nascut, inainte de a fugi din maternitate, mama naturala si-a dat exact numele minorei de 15 ani. In schimb, si-a lasat la spital numarul de mobil. Valeria a sunat si a avut surpriza sa auda vocea unei vecine, prietena buna cu fiica ei.

Parintii mamicii sint medici. Vecina este tot eleva si are 18 ani. Ea a recunoscut in fata politistilor ca este mama adevarata a fetitei, pe care a nascut-o fara ca parintii ei, medici, sa stie. La ora unu noaptea au cuprins-o durerile nasterii si a plecat pe jos la spitalul aflat la doi pasi. Acolo, a adus pe lume o fetita de 2,5 kg, si la ora 5.00 dimineata a fugit acasa abandonindu-si copilul. Mama ei a vazut-o, dar fata i-a spus acesteia ca vine de la spital pentru ca a facut o criza de hipoglicemie.

Pentru a nu da de banuit, a doua zi s-a dus la scoala ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. Tinara mamica a declarat politistilor ca s-a ascuns pentru ca i-a fost frica de parinti. Socul a fost la fel de mare si pentru parintii tinerei mame cind politia i-a informat ca sint bunici si ca au o nepotica abandonata printre ceilalti copii uitati in spital. Acum, acestia vor sa-si ia nepoata acasa, dar nu pot pentru ca micuta nu are certificat de nastere.

Cosmarul nu s-a terminat. Valeria, mama minorei de 15 ani, ne-a spus ca vecina a venit in nenumarate rinduri la ea acasa in incercarea de a ajunge la o intelegere. Doctorita si-a cerut iertare pentru gestul nesabuit al fiicei sale, rugind-o sa inteleaga ca nu a fost rau intentionata. "Eu n-am cum sa iert asa ceva. Copilul meu este traumatizat psihic, nu stiu daca va uita atit de usor", spune Valeria. "Vreau sa se termine odata si, uite, au trecut deja trei luni, iar pe actele din spital si in cele de la Directia de Ocrotire a Copilului numele fiicei mele figureaza ca mama care a nascut un copil pe care l-a abandonat. Nu stiu cine taraganeaza aceste formalitati".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.