O echipa de la Politia Port Constanta s-a deplasat la fata locului imediat dupa producerea accidentului de munca si a demarat cercetari pentru a stabili imprejurarile in care a murit barbatul. Politistii spun ca, din primele investigatii, victima, in varsta de 50 de ani, operator banda minereu, se afla in dana 81 pentru a descarca marfa de la bordul unei nave pe cheu.

La un moment dat, lopata cu care barbatul lucra s-a prins in banda de transport minereu aflata in functiune, iar el a fost tras si strivit intre banda si corpul macaralei. Echipajul de pe ambulanta care s-a deplasat in port a constatat decesul barbatului.

La fata locului urmeaza sa ajunga si o echipa de la Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta si un procuror pentru continuarea cercetarilor.

Un alt muncitor a fost ranit, joi dupa-amiaza, in dana 80 a Portului Constanta, in timp ce curata scara unei nave. El a fost lovit de un utilaj si s-a prabusit in gol de la aproape trei metri. Pentru scoaterea lui a fost necesara interventia unui echipaj de la ISU Dobrogea, iar muncitorul a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale.