Luptele de strada provocate marti, in localitatea ilfoveana Sintesti, de refuzul unui baiat in varsta de 12 ani de a se casatori cu fata in varsta de 10 ani „arvunita“ de parintii sai, au corespondent si in Europa
Intre timp, descinderile in forta ale politiei continua in satul situat la mai putin de 20 de kilometri de Bucuresti, din casele romilor fiind confiscat un intreg arsenal: trei arme de vanatoare, un pistol cu gaz, 37 de topoare, cutite si sabii. Doar unul dintre barbatii care au participat la conflictul soldat cu 13 raniti grav a fost retinut de anchetatori, sub acuzatiile de tentativa la omor calificat, distrugere si ultraj, alti trei fiind dati in urmarire generala,dupa cum informeaza EVZ.

Miercuri noapte, peste 200 de persoane au fost implicate la Sintesti (Ilfov) intr-un razboi in toata regula. Scanteia: fiul de 14 ani, promis pentru casatorie unei fete de 12 ani, dintr-o alta familie, "a fost vazut pe strada mergand de mana cu o alta fata", conform relatarii Cristinei Golis, purtatorul de cuvant al Politiei Ilfov. Localnicii au crezut ca problema fusese rezolvata in urma cu doua saptamani, cand mamele celor doi minori s-au certat si au ajuns la o intelegere. "Astazi (miercuri – n.r.) fata a fost promisa altui baiat", a povestit Cristina Golis jignirea suprema care a dus la razboiul de noapte din Sintesti. Romania Libera relateaza ca Dupa valurile de injuraturi, impuscaturi si pietre care au zburat in toate partile, 13 persoane au ajuns la Spitalul Bagdasar din Bucuresti pentru a le fi ingrijite ranile provocate de alice sau de gloantele de cauciuc. Taraboiul intre familiile ranitilor a continuat si in curtea spitalului, fiind nevoie de interventia politistilor bucuresteni.

Gardianul sustine ca motivul declansator al conflictului ar fi fost unul de ordin material.Conform unor surse judiciare, razboiul intre familiile de rromi a pornit de la o suprafata de teren. In speta, familia fetei parasite, Alexe, trebuia sa devina dupa casatoria copiilor coproprietara unei suprafete de teren in valoare de 5 miliarde de lei vechi. Pe terenul cu pricina sunt 12 persoane proprietare. Fiecareia ii revine, daca terenul se vinde, cinci miliarde de lei vechi. In momentul in care baiatul familiei Toma a aparut cu o noua fata, cea a familiei Tomita, familia Alexe nu mai primea nici un centimetru de teren. Atunci, familiile Tomita si Toma au fost atacate de clanul Alexe, totul degenerand in luptele de strada care au avut loc in comuna Sintesti din judetul Ilfov.

Anchetatorii au efectuat 24 de perchezitii domiciliare la persoanele suspectate ca au participat la scandalul dintre doua familii de romi din Sintesti, fiind descoperite trei arme de vanatoare cu alice, un pistol cu gaz, 87 de cartuse si 37 de arme albe, respectiv cutite, sabii si topoare. De asemenea, Ziua precizeaza ca procurorii au retinut un barbat, Toma B., de 37 ani, din localitatea Vidra, pentru tentativa de omor calificat, distrugere si ultraj contra bunelor moravuri, urmand ca sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva. Pana in prezent sunt cercetate 24 de persoane, urmand ca cercetarile sa fie extrinse. "Sunt patru persoane cercetate pentru tentativa de omor calificat, distrugere, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si ultraj, iar alte 20 sunt cercetate numai pentru ultraj. Cu siguranta vom extinde cercetarile", au declarat procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.