12.636 de romani isi sarbatoresc astazi ziua de nastere.
Zic despre ei ca-s norocosi. Ca-s altfel decat ceilalti. Ca-s rabdatori din nastere. C-au intrat in folclor. Si-n manualele de matematica: „De cate ori si-a serbat ziua de nastere bunica Simonei, daca s-a nascut pe 29 februarie 1928?" Da, despre persoanele nascute-n ani bisecti e vorba.

Pentru ei, in Franta, apare, din 1980, „La Bougie du Sapeur", o gazeta umoristica publicata o data la patru ani, pe 29 februarie. Si tot pentru ei, niste americani au pus la punct site-ul www.leapyearday.com, un fel de club care aduna „bisecti" din toata lumea. Pana zilele trecute, erau mai mult de 6.000 inscrisi, iar printre ei, si vreo cativa romani.

Pe Livia Ostafie am descoperit-o pe www.leapyearday.com, la numarul 6.475. „M-am nascut in 1988, in orasul Dorohoi. Pana acum am avut patru zile de nastere oficiale, anul asta implinesc cinci ani. Cand o sa implinesc sapte, o sa pot merge si la scoala".
Livia glumeste, evident: e deja la facultate, astazi face 20 de ani. Un lucru e clar, gluma asta cu anii e preferata celui nascut pe 29 februarie. Care, daca detecteaza urme de neincredere in ochii tai, sare imediat sa-ti arate buletinul.

„In 2004, si eu, si fiica-mea am implinit 10 ani"

Silvia Petre se amuza cand povesteste despre sotul ei, Daniel, nascut in an bisect: „Asta era un mod... nu neaparat de-a agata fete, dar de a se da un pic important. Intreba: «Punem pariu ca nu ghicesti cati ani am?», fata raspundea, dupa caz, ba 18, ba 20, ba 22..., iar el se umfla in pene: «Neeee, am 4 ani (5 ani, 5 ani si jumatate), ca-s nascut pe 29 februarie». Oricum, replica «ghici cati ani am?» a testat-o si pe mine atunci cand ne-am intalnit".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.