Mii de angajati ai primariilor si consiliilor judetene din toata tara au fost astazi, in greva de avertisment timp de doua ore, pentru a obtine o majorare salariala de 30% si adoptarea unei legislatii pentru sistem, insa, in ciuda apelului sindical, la zeci de primarii functionarii au lucrat.

Salariatii din administratia publica locala, afiliati la Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA), se afla joi la al doilea protest din cursul acestei saptamani, dupa ce luni au fost in greva japoneza. Protestul lor va continua cu declansarea unei grve generale in data de 11 aprilie.

Potrivit presedintelui FNSA, Valer Suciu, principala solicitare a sindicalistilor din administratie este promovarea legii salarizarii functionarilor publici si a personalului contractual, prin care sa se asigure o crestere salariala de 30%.

Functionarii publici si personalul contractual mai vor, totodata, suspendarea aplicarii incompatibilitatilor prevazute de lege pana cand acestea vor fi compensate prin salarii, distribuirea biletelor de odihna direct federatiei, eliminarea imixtiunilor facute de catre reprezentantii Guvernului Romaniei in administratia publica locala si asigurarea unui spatiu pentru amenajarea biroului federatiei, la Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.