Nu numai locurile de parcare sunt o problema in Capitala. Bucurestiul este cea mai poluata capitala din Europa. Concluzia apare intr-un studiu realizat de asociatia Eco Europa.

Datele arata ca zilnic respiram cantitati enorme de noxe din cauza numarului mare de masini. Statistica arata ca traficul din Bucuresti produce mai mult de doua milioane de substante daunatoare pentru organism.

Potrivit unui studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in ultimii 50 de ani, la nivel mondial, numarul persoanelor care sufera de astm ori au alergii a crescut de 15 ori. Nici concentratia de oxigen din orasele aglomerate nu este cea optima, fiind cu 30% sub valoarea normala. Calitatea aerului este din ce in ce mai indoielnica si din cauza lipsei de spatii verzi. Potrivit statisticilor, in ultimii 10 ani spatiile verzi au scazut la jumatate.

Daca v-au ingrozit statisticile referitoare la aerul pe care il respirati pe strada, nu va ascundeti in casa. Datele arata ca in interiorul locuintei aerul este de doua pana la cinci ori mai poluat decat cel de afara., iar in fiecare noapte dormim in pat cu 10.000 de acarieni.

Aerul este si mai poluat in preajma fumatorilor. Peste 4.000 de compusi toxici sunt inhalati atunci cand suntem in contact cu fumul de tigara.

Si animalele de companie aduc in casa milioane de microbi. Un sfert dintre romani sunt alergici la pisici iar 14% la caini. Medicii spun ca lipsa aerului curat ii poate face pe oameni depresivi sau irascibili.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.