Metrorex intentioneaza sa introduca automate pentru vanzarea cartelelor in statiile cu trafic mare de calatori, licitatia urmand sa aiba loc in luna aprilie, iar aparatele sa intre in functiune spre sfarsitul anului
Potrivit Cotidianul, Metrorex intentioneaza sa introduca automate pentru vinzarea biletelor in statiile cu trafic mare de calatori, licitatia urmind sa aiba loc in luna aprilie, iar aparatele sa intre in functiune spre sfirsitul anului, au declarat agentiei MEDIAFAX reprezentantii companiei. Licitatia vizeaza achizitia a 35 de aparate, costul total al contractului fiind estimat la 5,83 milioane de lei (inclusiv TVA), iar finantarea va fi asigurata din fonduri europene.

"Exista aceasta deschidere de a introduce automate pentru cartele in statiile cu trafic mare de calatori, precum Piata Unirii, Piata Universitatii, Eroilor, Piata Victoriei, Nicolae Grigorescu sau Piata Sudului. In functie de numarul de calatori din fiecare statie vor fi montate unul sau mai multe automate", au declarat oficiali ai Metrorex.

Acesta nu este singurul proiect pe care compania il are in vedere pentru perioada urmatoare, astfel ca in luna martie se va organiza o alta licitatie ce are ca scop achizitia instalatiilor de taxare pentru magistrala Nicolae Grigorescu - Linia de Centura.

Valoarea estimata a contractului este de 1,84 milioane de lei, suma fiind asigurata tot din fonduri europene.
Totodata, Curierul National precizeaza ca oficialii Metrorex au anuntat o alta licitatie ce va avea loc in luna mai si care are in vedere modernizarea instalatiilor electrice pe magistralele 1, 2 si 3, precum si in tunelele de legatura dintre statiile Semanatoarea si Crangasi. Valoarea estimata pentru acest contract este de 220,56 milioane de lei, iar lucrarile sunt prevazute sa se finalizeze la 48 de luni de la data semnarii actului.
In prezent, Metrorex beneficiaza de patru magistrale functionale, numarul de persoane transportate anual depasind cifra de 140 de milioane, iar parcul de material rulant in circulatie insumand peste 370 de vagoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.