Emma Nicholson, Ioana Tariceanu, Gordon Brown, J.K. Rowling si Sarah Brown colaboreaza de dragul orfanilor din Romania
Sotia premierului britanic si baroneasa Emma Nicholson au fost si ele gazde ale campaniei pentru stoparea ororilor pe care le traiesc copiii romani din orfelinate. Creatoarea lui Harry Potter, scriitoarea britanica J.K. Rowling, s-a lansat oficial in lupta pentru curmarea suferintei orfanilor din Romania. „Batalia impotriva ororilor pe care le traiesc orfanii” din Romania va fi dusa alaturi de sotia premierului britanic, Sarah Brown, si ea o mare militanta pentru drepturile copiilor.

„Cruciada” a fost lansata ieri, dupa discutii cu Ioana Tariceanu, sotia premierului roman, potrivit cotidianului britanic The Sun. Prezenta Ioanei Tariceanu a fost insa precedata la Londra de scandalul izbucnit in Romania, dupa aparitia informatiilor despre copii din orfelinate, care sunt legati de pat, inchisi in custi si care traiesc in conditii mizere.

Ei sunt in marea majoritate copii abandonati sau cu handicap mental. Oficial, cele trei doamne, asistate si de baroneasa Emma Nicholson (un critic inversunat al adoptiilor de copii proveniti din Romania), au discutat pentru a gasi solutii care sa imbunatateasca conditiile de trai ale copiilor romani aflati in institutii de ingrijire (potrivit unui reportaj difuzat vara trecuta de CNN, numarul lor s-ar ridica la 27.000).


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.