1. Holi (Festivalul Culorilor): New Delhi, India


Este o sarbatoare hindusa pe parcursul careia femeile arunca "gulal" (prafuri colorate) una spre cealalta, pentru a marca sfarsitul primaverii.

2. Tomatina: Bunyol, Spania

Anual, la sfarsitul lunii august, mii de oameni se improsca si se scalda in sucul a peste 113 kilograme de rosii, in timp ce alearga pe durata a 60 de minute in cadrul celui mai mare festival al tomatelor din lume.

3. Ziua Internationala a Poncho-ului: Nobsa, Columbia

Conceput pentru a promova produsele artizanilor locali, care confectioneaza traditionalele poncho-uri din lana, sarbatoarea este relativ recenta.

4. Maslenitsa: Novgorod, Rusia

In unele tari ortodoxe, saptamana dinaintea Postului Mare este marcata de cateva evenimente, intre care organizarea unui meci de box fara reguli impuse. In urma cu cateva secole, lupta se incheia doar atunci cand participantii erau acoperiti cu sange si nu mai puteau riposta.

5. Hadaka Matsuri (Festivalul Nudistilor): Inazawa, Japonia

Undeva in mijlocul unei multimi formata din barbati semidezbracati, se afla unul complet dezbracat. Se spune ca cei care reusesc sa ii atinga corpul, vor avea parte de noroc si fericire.

6. The Monkey Buffet (Barul Maimutelor): Lopburi, Thailanda

Anual, aproximativ 600 de maimute sunt invitate sa manance fructe si legume in cadrul unui festin organizat in numele lui Rama, un erou al operei 'Ramayana', despre care se spune ca i-ar fi oferit in dar prietenului si aliatului sau, Hanuman, Regele-Maimuta, teritoriul a ceea ce reprezinta astazi Lopburi.