Politistul prins in flagrant delict cind lua 1.500 de euro pentru a recupera un BMW furat este banuit ca facea echipa cu hotii autoturismului
Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a trimis ieri Corpul de Control sa verifice toate dosarele de care s-a ocupat in ultimul timp agentul principal Niculae Petre, de la Serviciul de Furturi Auto din Politia Capitalei. Politistul a fost arestat preventiv simbata noapte, dupa ce ofiterii de la Directia Generala Anticoruptie l-au prins in flagrant delict pe cind incasa 1.500 de euro ca sa recupereze un autoturism BMW furat, informeaza Cotidianul. Anchetatorii cred insa ca politistul lucra in echipa cu respectivii hoti si ca pusese la punct o afacere privata prin care percepea comisioane pentru fiecare masina recuperata. Telefoanele interceptate de ofiterii de la DGIPI (fostul „Doi si-un sfert“) ar demonstra ca politistul ii cunostea pe hoti si ca, cel putin in cazul BMW-ului pentru care s-a organizat flagrantul, totul fusese pus la cale astfel incit agentul Niculae sa scoata bani de la cel pradat.
"Trebuie verificate conditiile care au condus sau favorizat un astfel de comportament de netolerat pentru un angajat al Politiei si tocmai de aceea nu vreau sa ne oprim doar aici! Am dispus o verificare temeinica si astept o extindere a investigatiilor Directiei Generale Anticoruptie (DGA) in acest caz", a sustinut ministrul Cristian David. Ofiterii DGA, coordonati de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu sprijinul DGIPI, l-au prins in flagrant, vineri, pe Nicolae Petre, de la Serviciul Furturi Auto din Politia Capitalei. DGA sustine ca politistul a fost prins in timp ce primea 1.500 de euro de la un barbat, prima transa din suma totala de 3.000 de euro ceruta pentru a-l ajuta sa-si recupereze autoturismul furat, marca BMW. "Persoana vatamata a sesizat faptul ca, la data de 18.01.2008, in jurul orelor 10.45, i-a fost furat autoturismul marca BMW din fata magazilului Zino aflat pe Soseaua Colentina, iar pentru recuperarea acestuia i s-a solicitat suma de 10.000 euro de catre presupusii autori ai faptei de furt, suma in cauza urmand sa fie remisa prin intermediul politistului. In acest context, politistul a lasat sa se inteleaga ca stie unde se afla autoturismul si ca ar fi dispus sa ofere informatii in schimbul sumei de 3.000 euro, care urma sa fie data in doua transe", se precizeaza in comunicatul MIRA. Interesant este ca, in ciuda celor prezentate de DGA, surse din Politie au precizat pentru ZIUA Online ca Nicolae Petre nu a fost prins cu bani asupra lui. Cu toate acestea, el a fost retinut si, ulterior, arestat pe baza unor imagini video care arata doar un dialog intre doi barbati. "Politistul a incasat banii la o benzinarie din zona Morarilor, iar flagrantul a fost facut in zona Barajul Dunarii", a precizat pentru ZIUA Monica Dajporg , ofiter de presa al DGA. Surse bine informate ne-au precizat, in schimb, ca la baza acuzatiilor aduse subofiterului stau inregistrarile telefonice efectuate de serviciul secret al MIRA, DGIPI.

Tribunalul Bucuresti a emis, sambata, un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Nicolae Petre. In Bucuresti, Gardianul precizeaza potrivit unor surse din cadrul Politiei Capitalei, numarul autoturismelor furate este, in medie, de 2.000 de autoturisme pe an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.