20 de persoane, aflate intr-un autocar romanesc, au fost grav ranite, dintre care cinci grav, intr-un accident rutier produs duminica seara, in jurul orei 23.00, pe drumul expres de ocolire al Vienei, in cartierul Schwechat.

Autocarul a pierdut controlul intr-o curba la dreapta, a intrat pe contrasens si s-a ciocnit lateral cu un tir inmatriculat in Bulgaria, care venea din sens opus, informeaza NewsIn.

La locul accidentului au fost 70 de echipe de salvare ale Crucii Rosii, la care se adauga si 20 de masini de salvare, printre care cinci de medicina de urgenta si mai mult din localitatile din apropiere, iar interventia a durat 90 de minute, potrivit lui Schmoll. Site-ul cotidianului mai scrie ca cinci dintre raniti au ajuns la spitalul din Mödling, trei la Baden, respectiv Korneuburg, unul la Wiener Neustadt, patru la Centrul de Medicina Sociala (SMZ- Sozialmedizinisches Zentrum) - Est, trei la Spitalul General (AKH) din Meidling si unul la Spitalul de Urgenta (UKH) din Meidling.

Autoritatile austriece nu au stabilit cauzele accidentului. Politistii cred ca soferul autocarului a ratat iesirea spre Budapesta de pe drumul expres de ocolire, insa nu a fost explicat inca de ce accidentul s-a produs la cateva sute de metri dupa. Pompierii austrieci au inceput lucrarile de reparatii in zona, de duminica noaptea, insa exista inca portiuni de autostrada inchise, in jurul locului accidentului, aflat la scurtza distanta de aeroport.

Consulul tarii noastre in austria, Dan Parvulescu, a declarat, luni, ca ranitii se afla la spital si sunt in afara oricarui pericol: "Accidentul s-a produs ca urmare a necunoasterii traseului si neadaptarii vitezei de mers pe autostrada, iar cei opt romani raniti sunt internati in unitati spitalicesti din Viena. Nu sunt situatii deosebite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.