Jurnalistul de investigatii Costin Badoiu a decedat subit saptamana trecuta. Sotia acestuia sustine ca a fost otravit
Costin Badoiu de la saptamanalul doljean "Indiscret" a murit la mijlocul saptamanii trecute. Ziaristul se afla miercuri seara, 20 februarie 2008, in vizita la niste prieteni din orasul Baile Herculane. La un moment dat, lui Badoiu i s-a facut brusc rau, s-a schimbat la fata si s-a prabusit fara rasuflare.
Inspaimantati, prietenii sai au chemat o ambulanta care a sosit tarziu. "Radeam si glumeam, era foarte vesel, apoi, intr-o secunda, a cazut cu capul pe masa si a murit. Am chemat ambulanta, dar a venit foarte tarziu", a declarat unul dintre amicii lui Badoiu. Potrivit declaratiilor unor colegi de-ai ziaristului, alertati sa vina la locul decesului, a "urmat musamalizarea din fasa a anchetei criminalistice". S-a asteptat in zadar ca politia sa dispuna transportarea cadavrului la IML Caransebes pentru efectuarea analizelor toxicologice si a necropsiei. In loc sa efectueze cercetarile preliminare, Politia si procurorul criminalist au sfatuit familia ziaristului sa depuna corpul neinsufletit la capela cimitirului.
Acolo, jurnalistul a fost aruncat pe o masa de fier si pazit de trei colegi. Abia joi, dupa 12 ore de la tragedie, organele judiciare, mai mult sub presiunea mediatica a ziarelor locale, au binevoit sa efectueze cercetarile impuse de ancheta criminalistica. Vineri, Laboratorul de Medicina Legala din Caransebes a transmis familiei rezultatele necropsiei: stop cardio-respirator, ulcer perforat cu hemoragie interna superioara, pancreatita. Totusi, medicul de familie al lui Costin Badoiu a declarat ca ziaristul "nu avea antecedente de natura cardiologica sau de alt gen". "Mie mi s-a parut suspecta congestionarea excesiva a globilor oculari", a precizat Ionut Lalescu. Atat sotia jurnalistului, Carmen Badoiu, cat si colegii de breasla au insistat ca LML Caransebes sa preleveze probe pentru analize toxicologice.

Familia si prietenii jurnalistului, dar si presa asteapta acum rezultatele. "Ca fosti colegi ai lui Costin Badoiu, vrem o ancheta corecta si cinstita care sa elucideze cauza reala a mortii acestuia. Asteptam de la Timisoara o expertiza toxicologica corecta si cinstita, pentru a nu se mentine gravele suspiciuni care planeaza asupra acestui caz. Ma intreb de ce Politia si Parchetul nu si-au facut datoria si nu au cercetat atunci ce a facut si pe unde a trecut Badoiu, in ziua de miercuri. De pilda, in timpul acelei zile, Costi Badoiu a fost cu un angajat al saptamanalului Indiscret, ca sa rezolve probleme de difuzare. Au fost in anumite locatii, unde au servit masa, au baut cafea. De ce politia nu s-a interesat de aceste momente, dar a recomandat transportarea cadavrului la capela din Herculane si nu la IML si morga?", ne-a declarat Cosmin Pretorian, redactorul sef al publicatiei "Indiscret". Costin Badoiu avea 39 de ani si un baiat minor.

Sotia ziaristului, Carmen Badoiu, sustine ca sotul ei a murit otravit. "Sotul meu a fost otravit. Dupa fiecare ancheta in care erau implicati oameni ce fac parte din mafia locala din Herculane, primea telefoane de amenintare. In fata procurorilor o sa dezvalui cateva nume care nu sunt straine de moartea lui. In cateva secunde i s-au inrosit ochii si s-a ingalbenit la fata. Expresia de pe chip parca incerca sa ne spuna ceva. Daca facea infarct, nu i se inroseau ochii si nu murea intr-o fractiune de secunda", a declarat sotia jurnalistului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.