Factura la un apartament fara repartitor este echivalenta cu cea emisa pentru locuinta cu repartitor care a avut cel mai ridicat consum.
In lunile decembrie si ianuarie, locatarii care nu si-au montat repartitoare in apartamente, dar care locuiesc in blocuri unde majoritatea locatarilor au recurs la aceasta solutie, au platit facturi exorbitante. Desi autoritatile si firmele de repartitoare au strigat sus si tare ca s-a facut risipa, secretul facturilor „umflate” sta in modul de calculare a acestora, aprobat chiar de Guvern.

„Persoanele care nu au repartitoare in apartamente si locuiesc intr-un condominiu unde majoritatea are platesc o factura echivalenta cu cel mai ridicat consum inregistrat de repartitoare pentru un apartament cu aceeasi suprafata la care se adauga un procent de zece la suta”, ne-a explicat Dorel Geana, director adjunct, directia Utilitati publice din cadrul Primariei Capitalei. Astfel, o persoana care locuieste intr-un bloc de garsoniere si nu are montate repartitoare va plati o factura echivalenta cu cea pe care o plateste proprietarul garsonierei care a avut cel mai mare consum, la care se adauga zece la suta.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.