Oferta de Paste a agentiilor de turism este mult mai generoasa anul acesta, iar preturile sint la acelasi nivel ca anul trecut. Turistii cauta destinatiile cu semnificatie religioasa.
Cresterea apetitului romanilor pentru vacantele in strainatate i-a determinat pe operatori sa-si diversifice oferta externa pentru cei care nu vor sa petreaca sarbatoarea de Pasti in Romania. Batalia se va da intre destinatiile cu semnificatie religioasa, precum Grecia si Israel, si cele in care se poate sta la plaja, precum Tunsia si Egipt. Au aparut si circuite care includ o excursie pe Insula Pastelui.

Un sejur in Israel care include sapte nopti de cazare cu mic-dejun si transportul cu avionul costa intre 700 si 800 de euro. Circuitul ofera, printre altele, vizitarea Ierusalimului, inclusiv Sfintul Mormint si Gradina Ghetsimani, dar si deplasari la Bethleem si Nazareth. Grecia este principala destinatie care concureaza serios Israelul. Avantajul Greciei il reprezinta faptul ca este mai aproape de Romania, dar si preturile, ceva mai mici. Turistii pot opta fie pentru un sejur, fie pentru un circuit.

Un sejur care include patru nopti de cazare in hoteluri de 3 stele in Paralia Katerini si transport cu autocarul costa in jur de 180-200 de euro. Un circuit de opt zile, in cursul caruia se viziteaza ansamblurile monahale de la Meteora, dar si Atena sau Micene, costa in jur de 300 de euro.

Cei care opteaza pentru o tara musulmana o fac pentru a avea un Paste deosebit, fara oua rosii, dar cu mult soare. Egiptul este o tara care atrage turisti in aceasta perioada. Un pachet care include sapte nopti de cazare cu masa si transportul cu avionul la un hotel de 5 stele costa in jur de 550 de euro. In Tunisia, un sejur de sapte nopti cu demipensiune la un hotel de 5 stele costa 600 de euro, in vreme ce pentru un hotel de 4 stele se ajunge la 450 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.