Sase societati de distributie a energiei termice au fost amendate pentru „facturile incarcate“ la caldura. Cea mai grava situatie este in Brasov, unde CET-ul isi acopera pierderile de peste 43% din buzunarele cetatenilor.
Mare parte dintre romani sunt obligati sa plateasca din buzunarul propriu facturi „umflate“ la intret inere, din cauza indolentei de care dau dovada distribuitorii de energie termica, reprezentantii firmelor care se ocupa de montarea si citirea repartitoarelor si, nu in ultimul rand, administratiile publice locale. Aceasta este concluzia controlului derulat, in ultimele saptamani, de oficialii Ministerului Internelor (MI), in cinci judete si in municipiul Bucuresti.

Potrivit secretarului de stat in MI, Marian Petrache, firmele care se ocupa de repartitoare nu pot fi sanctionate in niciun fel, din cauza legislatiei incomplete. Cat despre mai-marii societatilor de distributie a energiei termice, acesta afirma ca nu pot fi schimbati din functii cand comit nereguli grave, decat cu acordul consiliilor locale, care, de cele mai multre ori insa nu iau nicio masura impotriva acestora.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.