Pata de petrol de pe Dunare avea o lungime de 200-250 de metri si o latime de 10-15 metri si se cantonase in zona pontoanelor 1, 2 si 3. Mai multe echipe de specialisti de la Societatea de Gospodarire a Apelor Drobeta Turnu Severin si Apele Romane Mehedinti au actionat, in jurul orei 10.00, pentru a inlatura efectele poluarii, folosind noua saci de substanta biodegradabila de tip „Spilsorb”.

Pata de petrol era situata in dreptul unei conducte de evacuare a SC SECOM SA, societatea care presteaza servicii de apa-canal in municipiu. Echipele de interventie au recoltat probe din apa, care urmeaza sa fie analizate in laboratorul SGA Severin pentru a stabili cu exactitate despre ce produs poluator este vorba.

Vinovatul pentru aceasta poluare urmeaza sa fie stabilit de catre specialistii de la societatea SECOM, deoarece mai multi operatori economici sunt legati la conducta prin care au fost evacuate in Dunare produsele petroliere.

„Operatorul SC SECOM SA va incerca sa depisteze agentul economic care a produs poluarea respectiva. Noi tinem sub observatie gura de evacuare si in orele urmatoare”, a declarat inginerul sef Ion Cruceru.