Cei 25 de pasageri au intrat in cursul noptii de marti spre miercuri in Romania, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac din judetul Arad. Ei au povestiti ca autocarul a fost atacat langa Palermo, de patru persoane care vorbeau limba romana si italiana.

Agresorii i-au lovit pe pasageri, dupa care, sub amenintarea unor arme, le-au luat banii, actele si bijuteriile pe care le aveau asupra lor. Pasagerii au adaugat ca soferul autocarului a fost sunat sa opreasca si sa ia un colet pentru Romania. In timp ce autocarul a fost oprit, patru barbati inarmati cu doua pistoale au urcat in masina si le-au smuls posetele si gentile cu bani. Cei care au incercat sa opuna rezistenta au fost loviti de agresori.

„Cand a oprit autocarul, doi dintr-o parte si doi dintr-alta au sarit pe langa omul cu pachetul. L-a lovit prima data pe sofer, dupa care au urcat la noi. N-am stiut ca era pistol fals. Unul avea un ciorap pe cap, negru si unul a dat cu spray paralizant“, a declarat unul dintre romanii atacati.

Pasagerii au mai spus ca unul dintre cei patru atacatori a sustinut initial ca jaful ar fi o rafuiala cu patronul firmei de transport din Piatra Neamt, dar si ca doi dintre ei vorbeau romaneste, iar ceilalti italiana.