Kovas Panagiotis, grecul acuzat de parintii a trei tineri eleni ca ar fi un fel de Guru care le tine copiii sechestrati, a fost ridicat sambata seara de catre politisti de la vila sa din localitatea Spataru, judetul Buzau. "Mascatii" de la Crima Organizata au pus astfel in aplicare un mandat de arestare emis de autoritatile elene prin Interpol. Gurul grec nu s-a opus arestarii si a fost condus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. Ieri, magistratii au hotarat emiterea unui mandat de arestare preventiva pe 30 de zile, Panagiotis fiind apoi "cazat" in arestul IPJ Buzau.

Politistii buzoieni l-au retinut pe grec in baza unor documente oficiale emise de Justitia Elena si transmise atat Ministerului Justitiei, cat si Politiei Romane. in anul 2000, Panagiotis a fost cercetat penal in Romania pentru santaj, vatamare corporala si consum de droguri, nefiind inceputa urmarirea penala impotriva sa. Anul trecut, familiile a trei tineri eleni au venit in Romania acuzandu-l pe Kovas Panagiotis ca le-ar fi sechestrat copiii pentru a-i indoctrina folosind chiar si droguri in acest scop. Ulterior, cei trei tineri au parasit Romania, dar familiile acestora i-au adus alte acuzatii lui Panagiotis, de aceasta data fiind pus sub urmarire internationala din Grecia pentru inselaciune si santaj. In perioada imediat urmatoare vor fi demarate procedurile de extradare, pentru ca Panagiotis sa fie adus in fata unei instante elene.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.