Indemnizatiile acordate persoanelor persecutate din motive politice de regimul comunist precum si cele ale prizonierilor de razboi si deportatilor in strainatate vor fi majorate cu 90%, potrivit unui proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern, scrie NewsIn
Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, un proiect de lege pentru modificarea decretului-lege 118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate, dar si fostilor prizonieri.

"Incepand cu 1 iulie 2008, cand va intra in vigoare noua lege, daca va fi adoptata de Parlament, alocatiile vor fi aproape duble pentru fiecare beneficiar”, a declarat ministrul Muncii, Paul Pacuraru, la finalul sedintei de Guvern de miercuri.

De prevederile decretului-lege beneficiaza aproximativ 68.500 de persoane. Astfel, potrivit noilor reglementari, pentru fiecare an de detentie, stramutare in alte localitati, deportare sau prizonierat, vor fi acordate cate doua milioane de lei, iar pentru fiecare an de internare abuziva in spitalele de psihiatrie sau de stabilire a domiciliului fortat - cate 100 de lei. Indemnizatiile vor fi acordate lunar.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.