Politistii din Harghita afiliati la doua sindicate iau apararea sefului Inspectoratului de Politie Judetean Harghita, comisar-sef Radu Sandu Moldovan, acuzat de tortura
Consiliul Teritorial Harghita al Corpului National al Politistilor si Biroul Teritorial Harghita al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul de Interne isi exprima protestul fata de "scandalul mediatic nedrept" declansat impotriva comisarului Moldovan. Politistii sunt profund interesati de "numele si viata unui om, de imaginea acestuia si a institutiei pe care o conduce". Mai mult, ei sustin ca "nu se joaca de-a ancheta" (lucru pe care il stim deja din declaratiile martorilor torturati de Moldovan) si ne asigura ca aplica legea corect. Semnatarii protestului adauga faptul ca ancheta intreprinsa de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania (IICCR) ar fi introdus "un sentiment de nesiguranta si neincredere in randul comunitatii locale" si ca Institutul s-ar fi erijat in acest mod intr-un aparator al infractorilor. Aceiasi politisti vorbesc despre intoxicarea opiniei publice cu "scenarii patetice ale unui trecut neguros" si dau asigurari ca ei ar fi primii care ar "arata cu degetul un asemenea comandant".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.