Desi era programat sa inceapa saptamana viitoare, se pare ca procesul rromului Gheorghe Mailat va fi din nou amanat. Pana acum, procurorul si investigatorii au cerut amanari din lipsa de probe, insa celularul a adus elemente noi in ancheta. Acuzarea, citata de agentia ANSA, releva o noua descriere a ceea ce s-a intamplat la Roma. Pe langa Mailat, Adevarul precizeaza ca mai apar alti trei participanti: tatal prietenei lui Mailat, Dorin Obedea, Emilia Neamtu si fiul acesteia, Gheorghe.

Politistii bucuresteni au audiat un barbat care sustine ca cel putin trei persoane au fost martore la uciderea Giovannei Reggiani. Tatal concubinei lui Romulus Mailat, acuzat de uciderea italiencei, sustine ca cel putin trei persoane au fost martore la uciderea acesteia de catre Mailat, dar nici una nu a intervenit in vreun fel.
Potrivit Ziua, Obedea le-a declarat politistilor bucuresteni, care l-au anchetat la solicitarea anchetatorilor din Roma ca, impreuna cu alte doua persoane, a fost martor la agresarea femeii fara a incerca sa o ajute pe victima. Marturia lui Obedea a fost confirmata si de un alt barbat, Nicolae Clopotar, care nu a asistat direct la crima, dar care ar fi aflat imediat ce s-a intamplat. Atat Dorin Obedea cat si Nicolae Clopotar au sustinut ca Emilia Neamtu i-a sugerat lui Mailat sa o arunce pe Giovanna Reggiani, care era ranita grav, dar nu murise, in groapa in care a fost gasita de politistii italieni. Conform acelorasi martori, alti doi locatari ai fostei tabere de romi din zona Tor di Quinto l-au ajutat pe Mailat sa ascunda obiectele furate de la victima. Este vorba, potrivit Mediafax, de mama lui Mailat - Leana, si de sotul ei, Doru. Banii si bijuteriile pe care Giovanna Reggiani le avea in geanta in momentul agresiunii s-ar afla, potrivit declaratiei lui Obedea, la fiica sa si la mama lui Mailat, Leana, in Romania. Astfel, tatal concubinei lui Mailat sustine ca fiica lui, Aurica, ar fi primit 2800 de euro, desi Clopotar spune ca este vorba de 4000 de euro, banii pe care Giovanna Reggiani ii avea in geanta. La randul ei, mama lui Mailat, ar detine un lantisor de aur si o pereche de cercei.

Potrivit Agentiei italiene ANSA, Emilia Neamtu este cea care, dupa infaptuirea crimei, a cerut ajutorul oprind un autobuz. Mailat a fost arestat pe baza declaratiei sale. Emilia se pare ca a fost cea care i-a sugerat lui Mailat sa o arunce pe Giovanna Reggiani, in viata la acel moment, in santul unde a fost descoperita. Realitatea aminteste ca Romulus Mailat este in continuare inchis intr-un penitenciar din Roma, fiind acuzat de uciderea Giovannei Reggiani, la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut.