Principalele lanturi de supermarketuri din Uniunea Europeana ar putea abuza de influenta pe care o exercita in piata pentru a cobori preturile platite furnizorilor si ar trebui investigate, a aratat Parlamentul European, citat de Reuters.
Corpul competitional principal al UE, Comisia Europeana, ar trebui sa intervina pentru a proteja alegerile facute de consumatori si mediul, a spus Parlamentul European intr-o declaratie non-obligationala, scrie NewsIn.Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a spus ca vor fi facute comentarii de catre Comisie abia dupa ce documentul Parlamentului European va ajunge la aceasta.

Un numar de 439 de deputati europeni au semnat o declaratie scrisa privind anchetarea si solutionarea abuzurilor supermarketurilor din UE. Un numar redus de lanturi de magazine - lantul Tesco din Marea Britanie si Carrefour din Franta sunt printre cele mai mari din Uniunea Europeana - au devenit "cantonierii" care controleaza accesul agricultorilor si al altor furnizori la blocul de 490 milioane de consumatori, se arata in declaratie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.