Hidrologii anunta precipitatii extreme in urmatoarele doua luni. Insa multe zone din tara risca sa fie inundate din cauza deseurilor aruncate in riuri.
Inspectorii din cadrul Ministerului Mediului au inceput sa controleze daca cursurile riurilor sint blocate de deseuri, pentru a diminua eventualele inundatii preconizate pentru lunile martie si aprilie. „Autoritatile locale au avut obligatia sa identifice si sa inlature deseurile de pe riuri pina pe 15 februarie. Acum am trimis inspectorii din cadrul ministerului pentru a verifica daca si-au facut treaba“, a declarat Lucia Varga, secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului. Primele zone vizate sint cele considerate „critice“ de catre autoritati.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures au descoperit deseuri lemnoase pe malurile mai multor riuri din judet care ar putea provoca blocaje si iesirea riurilor din matca in cazul unor ploi abundente. Astfel, pe malurile si in albiile riurilor Cisla, Vaser si Viseu, localnicii depoziteaza deseuri din material lemnos. „In zona oraselor Viseu de Sus si Borsa, specialistii au constatat ca localnicii depoziteaza deseuri din material lemnos pe malurile si in albiile riurilor Cisla, Vaser, Viseu si afluentii acestora. Deseurile menajere ale comunitatilor din zona se afla, de asemenea, in imediata apropiere. Neglijarea salubrizarii a avut efecte nefaste si in anii trecuti, cind gospodariile, caile de comunicatie, podurile si podetele au avut de suferit in urma fenomenelor meteo periculoase“, a spus locotenent-colonelul Ioan Ilovan, din cadrul ISU Mures.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.