Dumitru Filip, elev in clasa a IX-a la Grupul Scolar de Industrie Usoara Botosani, si-a batut profesoara in fata clasei in urma cu o saptamana. Incidentul a fost discutat in colegiul profesoral, iar decizia a constat in excluderea din scoala a lui Dumitru, dar si in interzicerea de a se mai inscrie in vreo unitate de invatamant din tara pentru cel putin zece ani.

Chiar daca reprezentantii Ministerului Educatiei nu sunt oficial de acord cu hotararea dascalilor, iar psihologii spun ca viitorul adolescentului ar putea fi grav afectat, directoarea liceului din Botosani tine sa extirpe astfel fenomenul violentei din scoli.

Pana in momentul incidentului, Dumitru Filip era vazut de toata lumea ca un elev cuminte. „Nu ne-a creat vreodata probleme, nu se certa cu colegii si nu avea iesiri de teribilism. Invata bine si era o persoana introvertita", spune profesorul sau de fizica, Dinu Burduja.

Colegii baiatului sustin insa ca, in ziua incidentului, acesta primise un telefon de la mama sa plecata la munca in Italia. Atunci a aflat ca femeia nu se va intoarce acasa de Paste, asa cum ii promisese, si ca isi prelungise contractul de munca pentru trei ani.

„Atunci parca a innebunit. S-a simtit inselat de propria mama si a vrut sa se razbune. A furat lantisorul de aur al tatalui sau si l-a amanetat. Cu banii primiti, s-a dus sa bea. Era pentru prima data in viata sa cand servea bauturi alcoolice si probabil nici el nu se asteptase sa aiba asemenea reactii. Cred ca nu constientiza ce face si cat de grave sunt faptele sale. A simtit nevoia sa se razbune pe o femeie care ii amintea de mama sa", spune Elena M., una dintre prietenele lui Dumitru Filip.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.